URADNI REZULTATI OCENJEVANJA VIN feb 2017

Danes so bili v laboratoriju Kmetijsko gozdarskega zavoda Nm vsi vzorci, z oceno 16.00 in več, preverjeni na vsebnost alkohola!  Vsi vzorci so ustrezni!

URADNI_Rezultati_ocenjevanja_vin__febr.2017.pdf

Vtisi vodje komisije za rdeča vina - Jože Simončič

Naša komisija je ocenjevala vzorce vin cvička, žametovke, dolenjskega rdečega vina in roseja.

Vzorci cvička so dokazali, da je bil letnik 2016 zelo primeren za pridelavo zelo kvalitetnega cvička. Cvički so dovolj bogati, harmonični, hkrati pa sveži, sadni z vsemi lastnostmi, ki jih iščemo pri našem vinskem posebnežu. Zato je bilo veliko vzorcev cvička ocenjenih z oceno nad 16 točk. Nekaj kandidatov za cviček smo morali žal prekategorizirati v dolenjsko rdečkasto vino, ker smo menili, da nimajo karakteristik cvička zaradi previsoke ali prenizke barve, prevelike trpkosti ali neznačilne arome za cviček.

Sortna vina žametovke so dali v oceno vinogradniki, pri katerih je ta sorta dosegla odlično dozorelost, kar so dokazali tudi vzorci, ki smo jih kar lepo ocenili.

Navadno so v skupini dolenjskih rdečih vin vzorci, ki so po alkoholu ali barvi prekrepki za cviček, sicer pa podobnih lastnosti. Letos smo dobili v oceno dva vzorca bogatih, lepo izdelanih vin, ki sta prejela tudi lepo, višje kakovostno oceno. Solidna sta bila tudi vzorca roseja.

Ocenjevanje je bilo tako kot vedno pod Trško goro odlično organizirano, komisija usklajena, zato se zahvaljujem za povabilo in čestitam pridelovalcem odličnih vin, kakor tudi vodstvu društva za požrtvovalno delo.                                                                          

                                                                                                 Jože Simončič

KONTAKT

Društvo vinogradnikov Trška Gora

Sevno 13

8000 Novo mesto

Elektronski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.