SLAVNOSTNA AKADEMIJA OB 50. LETNICI DELOVANJA DVTG

Pol stoletja je minilo od prvih korakov društva vinogradnikov Trška gora, ko je nekaj napredno mislečih vinogradnikov zaznalo možnost in potrebo po medsebojnem povezovanju in izpopolnjevanju znanja na področju vinogradništva in vinarstva na našem področju. 50 let aktivnega delovanja društva je obrodilo sadove ne le na našem osnovnem področju delovanja, na področju vinogradništva in vinarstva, temveč tudi na področju turizma in širše prepoznavnosti Trške gore in regije.

Ob zavidljivem jubileju smo zato člani društva v četrtek, 1.9.2022, v KC Janeza Trdine pripravili Slavnostno akademijo. Poleg članov društva in predstavnikov drugih društev vinogradnikov, sta nas s svojo prisotnostjo in nagovorom počastila tudi župan Mestne občine Novo mesto, mag. Gregor Macedoni, in predsednik Zveze društev vinogradnikov Dolenjske, Miran Jurak. Manjkala ni niti aktualna, 23. cvičkova princesa, Anja Smerke.

Po Zdravljici, ki jo je odpela izjemna mezosospranistka Kristina Koračin, je Slavnostno akademijo otvoril predsednik DVTG Marjan Lisac. Sledila sta pozdravna nagovora župana MO Novo mesto in predsednika ZVDV. 

Za kulturni del in domače vzdušje so poskrbeli člani folklorne skupine Kres, ki so nam večer popestrili s plesom, glasbo in petjem v tradicionalnih oblačilih.

Ob jubileju smo podelili zahvale najvidnejšim in najzaslužnejšim članom društva, pa tudi našim dolgoletnim podpornikom. Prijeten večer smo sklenili ob sproščenem druženju ob dobri jedači in seveda kapljici iz naših, Trškogorskih goric. 

Nekaj utrinkov prireditve je ujel tudi objektiv fotografa:

DSZ 8821

Voditeljica Petra Krnc Laznik

DSZ 8679

Nagovor predsednika DVTG, Marjana Lisaca

DSZ 8697

Nagovor župana MO Novo mesto, mag. Gregorja Macedonija

DSZ 8723

Župan je ob tej priložnosti Društvu podelil priznanje MO Novo mesto

DSZ 8749

Nagovor predsednika ZDVD, Mirana Juraka

 

Podelitve zahval

DSZ 8840

DSZ 8862

DSZ 8915

DSZ 8933

DSZ 8959

DSZ 8980

 

Kulturni del prireditve je bil plesno - glasben.

DSZ 8993

DSZ 9235

DSZ 9289

 

DSZ 9433

Pogostitev seveda ni mogla miniti brez dolenjskega posebneža

DSZ 9443

DSZ 9463

DSZ 9502

KONTAKT

Društvo vinogradnikov Trška Gora

Sevno 13

8000 Novo mesto

Elektronski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.