IZLET V KUTJEVO - maj 2015 - PRIJAVE

 

Spoštovani vinogradniki

 Letošnji izlet v Slavonijo oziroma Kutjevo

bo v soboto, 23.maja 2015 z odhodom avtobusa ob 5.00 uri izpred Paneta TUŠ v Novem mestu,  povratek v večernih urah.

 

 

Vožnja na relaciji Zagreb-Nova Gradiška do Požege. Postanek za kavo in sprehod skozi baročno mesto, ki se prvič omenja že 1227. Videli bomo trg sv. Trojice, frančiškanski samostan, katedralo, mestno hišo in gledališče, se sprehodili po Cehovski ulici…. Tu bomo imeli tudi degustacijo domačih žganih pijač, ter čas za jutranjo kavo. Sledi nadaljevanje poti proti Kutjevu. Najprej se bomo zapeljali na »Vidikovac« nad vinogradi, kjer nas bodo domačini pričakali z graševino, nato pa se bomo spustili do znamenite kleti v cistercijanskem samostanu – Kutjevački podrum d.d. Tu nam bodo postregli s toplo malico in domačim kruhom, nato pa bomo imeli degustacijo 5 vrst vina. Obiskali bomo tudi enega od manjših vinarjev, ki nam bo predstavil svoje vinograde in ponudbo in nas povabil na degustacijo ob siru. Na poti domov se bomo zaustavili v Moslavini, kjer nam bodo pripravili bogato samopostrežno večerjo.

Prihod v Novo mesto v poznih večernih urah.

Cena za člane in partnerja je 50,00 EUR/os, za nečlane 68,00 EUR/os (polna cena izleta).

Prijave na tel: 041-517-502 (Jože Bašelj) ali na elektronski naslov društva Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.">Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.  najkasneje do četrtka, 14.5.2015, oz do zapolnitve avtobusa.

 

Cena vključuje: avtobusni prevoz, oglede, toplo malico, sprejem na Vidikovcu, degustacijo žganih pijač, dve degustaciji vin, bogato večerjo, vodenje in organizacijo izleta.

 

Kutjevo_1_dan_2015.docx

 

KONTAKT

Društvo vinogradnikov Trška Gora

Sevno 13

8000 Novo mesto

Elektronski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.