AKTUALNO

TRADICIONALNO DRUŽABNO SREČANJE - VABILO

V A B I L O

Vabimo vas na tradicionalno družabno srečanje članov društva, družinskih članov in prijateljev, ki bo

v petek, 9. junija 2017 ob 18.00 uri

pri VINOTOČu TEROPŠIČ na Trški gori

Letošnje družabno srečanje bo namenjeno obeležbi 45. letnice društva ter druženju in zabavi. V programu bomo podelili tudi medalje in priznanja za vina ocenjena na 45. Tednu cvička.

Za hrano, pijačo in glasbo bo poskrbelo društvo, za dobro voljo in pecivo pa vi!

    Hrana, pijača in jubilejni kozarec znaša 7,00 €/osebo!

Prijave do 7.6.2017 na e-naslov:    

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.  ali na gsm: 041 517 502 

PREDAVANJE O VARSTVU IN ZAŠČITI VINSKE TRTE - 23.maj 2017

Spoštovani vinogradniki

Obveščamo vas, da bo predavanje o zaščiti vinske trte pred boleznimi in škodljivci v
torek, 23.maja 2017 ob 17.00 uri
v vinogradu Janeza Pence v Kamenski gori.
Predaval bo g. Matjaž Baumgartner - METROB  
Lepo vabljeni!     Jože Bašelj

44. TEDEN CVIČKA JE KONČAN

44. Teden cvička, ki je potekal od 6. maja v Trebnjem se je v nedeljo, 8. maja zaključil z redno letno skupščino Zveze društev vinogradnikov Dolenjske in z razdelitvijo medalj za vina ocenjena v okviru tedna cvička

Preberi več

OBVESTILO - 6.POHOD PO OBRONKIH TRŠKE GORE

 

Vabimo vas na 6. pohod po obronkih Trške gore, ki bo v soboto,  15. novembra 2014

Zbor pohodnikov bo od 8.30 do 9.00 ure pri KŠ Grm v Sevnem, začetek pohoda ob 9.00 uri. Dolžina poti, ki jo bomo premagali v 4 urah, je 10 km. Štart in cilj bosta na zgornjem parkirišču za Kmetijsko šolo Grm v Sevnem. Pot bomo začeli proti zahodu preko Sevnega do zidanice Martina Blažiča pod Ždinjo vasjo kjer bo prva postojanka. Nato pohod nadaljujemo po cesti preko Ždinje vasi, mimo pokopališča in po poljski poti do novega vinograda Colnarjevih kjer bo druga postojanka. Tam nas bo sprejel letošnji kralj cvička, g. Janez Colnar in nam nekaj povedal o njihovem novem vinogradu. Nato se vzpnemo po lepi gozdni poti na vrh Kamenske gore in zavijemo desno proti Golušniku kjer bo pri zidanici Darka Bašlja tretja postojanka. Pri cerkvi Marijinega nebovzetja nas s svojim programom pričakajo članice in člani društva Trškogorsko srce. Nato pa se spustimo v dolino, mimo Krkinega hrama do domačije Teropšič. Tu bomo postreženi z kuhano klobaso in dobrim cvičkom  Sledil bo povratek mimo Kozinove zidanice v dolino, do cilja pri Kmetijski šoli. Štartnina znaša 8,00 €, pohodniki pa boste prejeli spominsko vrečko s kozarcem, okrepčila na vseh postojankah in malico na domačiji Teropšič.    Povabite še svoje prijatelje!

Pohod bo v vsakem vremenu!

Vinogradniki, ki imate svoje zidanice ob pohodni poti, pokažite gostoljubje in ponudite kozarček cvička pohodnikom, članice pa prinesite s sabo kakšne dobrote iz domače kuhinje s katerimi bomo popestrili ponudbo na postojankah.

Lepo vabljeni!

 

KONTAKT

Društvo vinogradnikov Trška Gora

Sevno 13

8000 Novo mesto

Elektronski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.